Gezinshuis Talenten van de toekomst                                                                  

 

Wie zijn wij


Welkom op de website van Gezinshuis Talenten van de toekomst. 

Wij zijn Anneke Veenstra en Danielle de Vries, de bevlogen gezinshuisouders van het gezinshuis Talenten van de toekomst. In ons gezinshuis wonen op dit moment vier gezinshuiskinderen.

We houden van dieren, de natuur en wonen in het prachtige Drenthe. In het dorp Buinen op de Hondsrug waar we een mooie boerderij hebben met een groot voorhuis en zes appartementen. 

Buiten hebben we zes paardenstallen waar oa. onze varkens Lola en Bliksem wonen en de vier geiten: Lucky, Angel, Amy en Duveltje en drie alpaca's. Er lopen ook nog hennen en een haan rond. Binnen hebben we nog onze leuke en sensitieve honden Jessy en Bella (Cane Corso's) en onze kat Moppie.

Onze visie is dat kinderen en jongeren geen probleem maar de toekomst zijn, vanwege deze reden willen wij ze graag begeleiden en opvoeden. Wij voelen ons verantwoordelijk om kinderen en jongeren, die niet thuis kunnen wonen, een basis te bieden binnen ons gezin in plaats van een verblijf in een residentiële instelling. Wij zijn van mening dat het gezin de beste plek is om talent en kwaliteit van kinderen en jongeren te ontwikkelen. De kern van onze werkwijze is een traumasensitieve aanpak waarin we een vertrouwensrelatie aangaan met het kind en hechtingsgericht aansluiten.

De keuze om een gezinshuis te voeren komt voort uit onze maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel als volwassenen om uit huis geplaatste kinderen op te voeden en ontwikkeling aan te bieden.