Gezinshuis Talenten van de toekomst                                                                  

 

 

Mooi filmpje van Hogeschool Windesheim. Lector Dorien Graas in gesprek met gezinshuisouders Anneke Veenstra en Danielle de Vries

https://www.youtube.com/watch?v=clhu5dz8eQYReportage van het jeugdjournaal over Moederdag van een van de kids  

 

https://youtu.be/SkvHH4hvvkU Op weg naar zelfstandigheid gepubliceerd door 16-27


https://www.16-27.nl/gezinshuis-talenten-van-de-toekomst
In de ban van het kind - Brochure van de lectorale redes van Dorien Graas en Peter Nikken - op pagina 7 een interview met Anneke Veenstra - Je ziet de kinderen weer gelukkig worden.

 Digitale brochure lectorale redes Dorien Graas.pdf 


We hebben meegewerkt aan het boek "Echt doen wat nodig is" pleidooi voor kleinschalige effectieve jeugdhulp van de stichting Beroepseer. In het boek is ons interview te lezen op pagina 178.

https://beroepseer.nl/actueel-in-beroepseer/echt-doen-wat-nodig-is-pleidooi-voor-kleinschalige-effectieve-jeugdhulp/  

Het Pleegwijzer bloemetje van september

Zelf wilden Anneke en Daniëlle benadrukken dat ze geen pleegkinderen 'hebben', maar dat ze gewoon heel blij zijn dat ze destijds elkaar én de kinderen hebben mogen ontmoeten. Karin sprak haar waardering uit aan Anneke, die ze kent van de groep 'Actieonderzoek continuïteit pleegzorg'. Ze heeft diepe bewondering voor de manier waarop Anneke vol liefde spreekt over het gezinshuis/ gezinsleven. Ze weet overal het positieve uit te halen, dat is echt een kracht en een voorbeeld voor velen volgens Karin.

Christi: "de dames wilden graag een selfie, dus deze keer sta ik er zelf ook gezellig bij op!" van links naar rechts: Karin, Anneke, Daniëlle en ChristiArtikel/publicatie over gezinshuizen van Dorien Graas waarin wij geciteerd worden.

https://www.sociaalweb.nl/blogs/gezinsgerichte-jeugdhulp-balanceren-met-hoofd-en-hartInterview op de zorg voor de jeugd,  De zorg voor jeugd samen steeds beter maken. Dat is het doel van het programma Zorg voor de Jeugd, waarin professionals, gemeenten, Rijk, cliënten- en jeugdhulporganisaties samenwerken. Niet vanachter een bureau, maar in de lokale praktijk. Hierin wordt Gezinshuis Talenten van de toekomst als praktijkvoorbeeld genoemd.

https://voordejeugd.nl/region/drenthe/